Auringon kultaama taivas.

Kohti Hutunnimeä.

Auringon kultaama maisema Ylätieltä!

Niin on pehmoiset värit ja tekisi mieli mennä hyppimään tuonne puunlatvoihin.







Muutama päivä sisätiloissa on ihan liikaa, pakkanen paukkuu Ilomantsissa oikein kunnolla aamulla oli täällä -34 astetta. Luonto on kyllä lumoavan kaunista kun puut ovat saaneet kuin sokerikuorrutuksen ja aurinko värjää taivaanrannan keltaiseksi kuin kulta. Sopiihan tuo taivaan väritys nyt tänne Ilomantsiin hyvin kun täällä on tuota kultaa ja kaviaaria tarjolla ja kohta Hermannin viinitila alkaa tehdä myös viskiä niin mikäpä meillä on ollessa! Tässä linkki viinitilalle:    http://www.hermanninviinitila.fi/


Kaviaari Ilomantsin uusi huipputuote

Maanantai 21.02.2011 klo 14:59 12 kommenttiaJaa Facebookissa
KUVA: Mika Remes Julkaisija: Suomen Kalankasvattajaliitto
Ilomantsissa ryhdytään kasvattamaan sampia kaviaarin tuottamiseksi.
Ilomantsissa on alkamassa kaviaarin tuotanto vielä kevään aikana, kertoo sanomalehti Karjalainen.
Kaviaaria tuottavien sampien kasvattaminen päästää aloittamaan tosimielellä maaliskuussa ja jo keväällä saadaan ensimmäiset kaviaarit. Nopea alku perustuu siihen, että sammit Ilomantsin laitokseen tuodaan sukukypsinä eli niissä on jo tullessaan mätiä.
Sampia ryhdytään kasvattamaan Mölnlycken entisen tehtaan tiloihin rakennetussa laitoksessa. Kasvattamoa ja kaviaarin tuotantoa harjoittaa Caviar Empirik Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Seppo Kapasen lisäksi yhtiön osakkaana on kaksi venäläistä miestä. Kapanen on itse muuttanut lapsena Suomeen Inkeristä.
Kapanen kertoo Karjalaisessa, että yhtiön tavoitteena on tuottaa 15 000-20 000 kiloa kaviaaria vuodessa. Kaviaarin ohella saadaan sammen lihaa noin 150 000 kiloa vuodessa. Kaviaarin keskihinnaksi Karjalainen kertoo noin tuhat euroa kilolta.
Kasvattamossa on jo valmiina 18 erikokoista kasvatusallasta. Altaita tulee lisää tehtaan vielä tyhjinä oleviin tiloihin.

Näin meillä Ilomantsissa on toimintaa  -   hyvä niin!

Eipä nuo kullat eikä kaviaarit kyllä ihan tavallista meikäläistä paljon kosketa, mutta jos luovat työpaikkoja niin hyvä niin!

Kommentit

  1. Ihan uskomattoman upeita kuvia sulla tääl ;) Kauniita maisemia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos eleesa! Kyllä miekii tykkään että minulla on ympärillä paljon kuvattavaa, vaikka olen asunut täällä Ilomantsissa kuutisen vuotta niin paljon vielä löytyy kuvattavaa. Ja koko Suomi on siinä mahtava kun meillä on nämä vuodenajat jotka antavat aina samalle maisemalle uudet piirteet!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti