Erä-Eeron kuvauskojulla ahmaa kuvaamassa!

Usein haaveilin että jospa minäkin kerran menisin kuvaamaan ahmaa, se on jotenkin minusta niin upean näköinen eläin. Matkaan lähdettiin sitten 4.5.2013 iltapäivällä ja tunnelma oli jännittynyt! Eero vei minut ja yhden englantilaisen kuvaajan valokuvaajille varattuun kojuun. Kamerat asennettiin kuvauskuntoon ja sitten vain istuttiin ihan hiljaa ja odotettiin. Hetken päästä paikalle tuli lintuja, lokkia, variksia, pari sorsaa ja viimein saapui korppilauma kiertelemään ympärille, korppi on varovainen lintu ja seuraa ensin tarkasti onko paikalla ihmisiä, pienikin kameran liike saa ne pyrähtämään kiireesti pois. No aikansa kierreltyään ne tulivat etsimään paikalta ruokaa ja alkoi mahdoton taistelu kuka saa ensimmäisen suupalan. Sainkin kuvattua korppia aika mukavasti.
Aloin jo huolestua kun ei ahmaa näkynyt, viimein se hetki koitti klo 19.48 otin tarkan ajan puhelimesta ja valmistauduin kuvaamaan. Sydän löi ja pulssi hakkasi aikakyytiä. ensin ahma tuli ihan lähelle ja aivan kuin olisi aavistanut läsnäoloni, otti ja kääntyi takaisin, mutta sitten pysähtyi ja alkoi kaartaa vähän kauempaa kohti Eeron jättämiä syöttejä. Onnekseni ahma tuli riittävän lähelle, että sain sitten kuvattua sitä. Laitan tähän blogiini nyt muutaman kuvan näkyville. Kyllä sillä on komea turkki ja muutenkin sen liikkuminen on näkemisen arvoista. Olen iloinen ja onnellinen kun olen nähnyt sen näin luonnossa, ilman Eeron työtä sen näkeminen on miltei mahdotonta muuta kuin eläintarhassa. Näin nähtynä se on kuitenkin lähempänä sen luonnollista olotilaa siellä salomailla. Ehkä menen vielä syksyllä uudestaan.











Kommentit

  1. Hienoja kuvia, totta tosiaan! Kirkkaita ja teräviä. Ja ahmakin oli etsimeen osunut. Niiden naamassa on jotain liikuttavaa.
    Varmasti upea kokemus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti