LAS PALMASIN KUVAUSREISSUN TUNNELMIA

Talvi on taitettu lämpimässä,  paljon on nähty ja koettu. Bussilla huristeltu kyliin ja vietetty mukavia päiviä. Kylistä on käyty Moyassa, Arugasissa, Galdarissa, Santa Brigidassa, San Mateossa, Agaeten laaksossa, Maspalomasissa, Playa de Inglesistä ja SanAugustinista vain ohi ajettu. Nämä Gran Canarian vuoristokylät ovat kyllä upeita vanhoine rakennuksineen ja leppoisin tunnelmin. Ruoka on ostettu pääosin lähikaupoista ja palvelu on ollut hyvää ja ystävällistä. Ravintolaruuat ovat olleet pettymyksiä ja  kalliita, huomioon ottaen hinta-laatusuhde. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Viime sunnuntaina käytiin uusien ystävien opastamana tuolla Galdarissa meren rannalla olevassa ravintolassa Restaurante Marisqueriassa ja siellä oli ruoka hyvää ja kohtuuhintaista, Taksin kyydissä on muutaman kerran menty San Telmoon linja-autoasemalle, koska täältä Santa-Catalinasta ei ihan joka paikkaan mene busseja. Taksin voi täällä ottaa ihan lennosta, eikä maksa paljon. SanTelmoon noin 5 euroa. Meri on upea kaikkinen vaihteluineen. Ihan tyyntä ei ole ollut vielä ollenkaan, maininkeja sen sijaan sitäkin enemmän. Hienoa on seurata sitä ja iltaisin ilta-aurinko laskee vuoren taakse ja luo upean tunnelman. Kieli on vielä hakusessa, muutama sana on jäänyt mieleen. Kanarian ihmiset ovat ystävällisiä ja tervehtivät aina kohdatessa tuossa pihalla. Eilen kävin seikkailemassa tuossa tien toisella puolella olevassa GoFit liikuntakeskuksessa. Hauskinta oli kun kahdesti juoksin takaisin asunnolle hakemaan rahaa lisää ja passin kun halusivat kirjata minut asiakkaaksi. Sitten huuhailin sen vaatekaapin avaimen kanssa jonkin aikaa, ennen kuin tajusin miten se toimii.  Alkuhankaluuksien kautta voittoon, hieno uimahalli porealtaineen ja pitkine uintiratoineen ja mikä parasta siellä oli kaksi SAUNAA minulle saunanrakastajalle se oli mahtavaa, menen toistekkin varmasti. Karnevaalitunnelmaan on päästy katsojan näkökulmasta ja muutama satakunta valokuvaakin on tullut räpsittyä. Las Palmasin kadut on kierretty monta kertaa ja tulleet jo tutuiksi. Vieraita on käynyt sopivaan tahtiin ja kiitos Antille, Elinalle, Maijalle, Kimmolle, Otsolle, Irmalle, Penalle, Katille ja Juhalle. Vielä maaliskuussa mummin ihanat mussukat Ralph ja Ornella sekä  Mallu ja  Enrico saapuvat kyläilemään tänne luoksemme. Kiva reissu on ollut ja vielä vähän toista kuukautta jäljellä. Aika menee täällä kuin siivillä. Vielä mennään ajan kanssa kiertelemään tuonne La Veguetaan vanhaan kaupunkiin ja sen tunnelmiin. Näihin tunnelmiin ja kuviin seuraavaan blogiin.

Arugasin kaupungin tunnelmissa!

Arugasin komea kirkko!

Las Palmasin kaupunkimaisemaa!

Satama Las Palmasissa

Matti Santa Brigidassa

Jardin Canario Botanica on upea kasvitieteellinen puisto noin 8 km päässä Las Palmasista!


Tuula ja ystävät Santa Brigidassa

Galdarissa Sardinian kylässä kohti kalaravintolaa!



Hyvä ruoka ja parempi mieli! Tulossa kalaravintolasta pois ja ilmekkin sen kertoo että hyvää oli! Restaurante de Marisqueria Fragata de Jean Paul!



HIekkataidetta Las Canterasin rannalta!

Las Palmasin kaupunkinäkymiä!

Las Palmas puutarhakaupunginosa!

Vanhaa kansantanssiperinnettä! 

Las Canterasin maisemaa!

Jardin Canario Botanica
Hellettä Las Canterasissa riitti koko joulu- ja tammikuun ajan! Helmikuu on ollut viileämpää!

Las Canterasin pohjoisosan maisemia!

Las Canterasin bulevardia kohti pohjoista on upeita kalliolouhoksia ja kovien maininkien ollessa mahtavat vesipärskeet nähtävissä!



Los Colorados

Pohjoisesta kuvattuna Las Canterasin suunnalle! Mukava juoksutie kulkee alhaalla!

Karnevaalihumua Moyassa!

Moyan kirkko!


Moyan maisemia!

Moyan maisemia, upealla paikalla on talot siellä!

San Mateon kirkko

San Mateon kirkon alttari! Satumaisen kauniita nämä katoliset kirkot!

San Mateon  kaunista arkkitehtuuria, vanhaa upeaa rakennuskantaa!


Teror, Tejeda ja Telde vielä tutustumista vaille!

Kommentit

Lähetä kommentti