LINTUJEN KUVAUSRETKI PARIKKALAN SIIKALAHDELLE 20-21.5.2017

Luontovalokuvauksen ystävät Ilomantsista Raisa, Elisa ja minä suuntasimme lauantaina kohti Parikkalaa. Ajelimme upeassa säässä ja kun aloimme lähestyä Etelä-Karjalaa täältä Itäisestä Karjalasta, niin heti huomasi, että Laatokka vaikuttaa jo, puut viheriöivät ja nurmet vihreitä. Saavuimme lintukopille siinä illasuussa. Kaksi lintukuvaajaa ja asiantuntijaa oli jo kopilla ja me yritimme mahdollisimman hiljaa sinne myös kameroinemme kuvaamaan. Tänä vuonna lintujen määrä siellä oli melko vähäinen, tietysti ajankohta oli, ettei poikasia vielä ollut! Tiiroja, erilaisia sorsia, yksi sääksi leijaili ilmassa. Tunnistimme kalatiiran, punasotkaparin, heinäsorsan, tukkasotkaparin, Kaulushaikara siellä puhalteli myös pulloon. Pikkulintuja oli pensaikoissa ja puissa livertämässä, tikka naputteli tuttuun tyyliinsä. Antoisa kuvauspaikka joka tapauksessa. Kuvauksen jälkeen luontotalon tulipaikalla nautittiin evästä ja istuskelimme tovin.

Majoituimme muutamaksi tunniksi ystävällisen Kivisen perheen luo ja unta oli siinä 3 tuntia ja taas kuvauspaikalle lähtö vähän jälkeen aamuneljän. Samat linnut siellä liikkui ja kuvasimme aktiivisesti noin 3 tuntia ja sitten eväiden syöntiin. Paluumatkalla kuvasimme kaunista kukkaa joka siellä Siikalahdella kasvaa siinä lehtometsässä.

LEHTOIMIKKÄ -  LUNGÖRT

Pulmonaria obscura 

Kukinnon väri: sinipunainen
Kukinta-aika: touko-kesäkuu
Valovaatimus: puolivarjoinen-varjoinen
Korkeus: 30 cm
Kestävyys: kestävä
Lisätietoja: Kotimaista luonnonalkuperää. 

Valokuvassa todella kaunis ja herkkä kasvi!

Paluumatkalla Kiteen, Tohmajärven, Saarion kylän kautta Öllölään ja siitä sitten takaisin Ilomantsiin näimme isoja laumoja valkoposkihanhia ja kuvasimme myös niitä muuttomatkalla eteenpäin. Lauman suuruutta oli vaikea arvioida mutta oletimme että kyllä siinä tuhansia oli.

ANTOISA REISSU TAKANA JA UUSIA SUUNNITTELEMAAN


KIITOS ELISA JA RAISA LEPPOISASTA KUVAUSSEURASTA

















Muutama kuva malliksi ja viimeinen on Raisan ottama hauska kaksipäinen hanhi!


Kommentit